Aşçılık Programı Katalog

 

T.C.

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

ALTSO TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU

OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

AŞÇILIK PROGRAMI

 

DERS KATALOĞU

(EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI)

 

1.YIL – 1. DÖNEM

DERS KODU

DERS ADI

DERS SAATİ

DERS TİPİ

YEREL KREDİ

AKTS

TEORİK

UYGULAMA

MASCI 101

 

Mutfak Hizmetleri

 

3

0

Z

3

5

MASCI 102

 

Yiyecek İçecek Servisi I

 

3

0

Z

3

5

MASCI 103

 

Gıda ve Personel Hijyeni

 

2

0

Z

2

3

MASCI 104

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

 

        2

           0

Z

2

3

MASCI 105

 

Pişirme Yöntemleri I

 

2

1

Z

3

4

MTUR 105

 

Etik

 

2

0

Z

2

2

MTDB 101

 

Türk Dili I

 

2

0

Z

2

2

 

MATA 101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

Z

2

2

MING 101

 

İngilizce I

 

2

0

Z

2

2

SEÇMELİ DERSLER

 

Seçmeli Ders Grubu (Sağlıklı Yaşam / Temel İlk Yardım Ve Acil Eğitimi)

2

0

S

2

2

TOPLAM

 

 

 

 

30

* Seçmeli derslerden (2 AKTS) 1 ders seçilecektir.

 

 

 

1.YIL – 2. DÖNEM

DERS KODU

DERS ADI

DERS SAATİ

DERS TİPİ

YEREL KREDİ

AKTS

TEORİK

UYGULAMA

 

MASCI 202

 

Yiyecek İçecek Servisi II

3

0

Z

3

4

MASCI 203

Mutfak Ürünleri

2

1

Z

3

4

MASCI 204

 

Soslar, Baharatlar ve Otlar

 

2

1

Z

3

3

MASCI 205

 

Gastronomi

 

3

0

Z

3

3

MASCI 206

 

Pişirme Yöntemleri II

 

3

2

Z

4

6

MBIL 101

 

Bilgi ve İletişim Teknolojisi

 

1

1

Z

2

2

 

MTDB 102

 

Türk Dili II

2

0

Z

2

2

MATA 102

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Tarihi II

 

2

0

Z

2

2

MING 102

 

İngilizce II

 

2

0

Z

2

2

SEÇMELİ DERSLER

 

 

Seçmeli Ders Grubu (Mitoloji)

 

2

0

S

2

2

TOPLAM

 

 

 

 

30

* Seçmeli derslerden (2 AKTS) 1 ders seçilecektir.