T.C.
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
ALTSO TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
AŞÇILIK PROGRAMI
DERS KATALOĞU
(EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI)
1.YIL – 1. DÖNEM |
||||||
DERS KODU |
DERS ADI |
DERS SAATİ |
DERS TİPİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
|
TEORİK |
UYGULAMA |
|||||
MASCI 101 |
Mutfak Hizmetleri
|
3 |
0 |
Z |
3 |
5 |
MASCI 102 |
Yiyecek İçecek Servisi I
|
3 |
0 |
Z |
3 |
5 |
MASCI 103 |
Gıda ve Personel Hijyeni
|
2 |
0 |
Z |
2 |
3 |
MASCI 104 |
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
|
2 |
0 |
Z |
2 |
3 |
MASCI 105 |
Pişirme Yöntemleri I
|
2 |
1 |
Z |
3 |
4 |
MTUR 105 |
Etik
|
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
MTDB 101 |
Türk Dili I
|
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
MATA 101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I |
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
MING 101 |
İngilizce I
|
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
SEÇMELİ DERSLER |
||||||
|
Seçmeli Ders Grubu (Sağlıklı Yaşam / Temel İlk Yardım Ve Acil Eğitimi) |
2 |
0 |
S |
2 |
2 |
TOPLAM |
|
|
|
|
30 |
* Seçmeli derslerden (2 AKTS) 1 ders seçilecektir.
1.YIL – 2. DÖNEM |
||||||
DERS KODU |
DERS ADI |
DERS SAATİ |
DERS TİPİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
|
TEORİK |
UYGULAMA |
|||||
MASCI 202
|
Yiyecek İçecek Servisi II |
3 |
0 |
Z |
3 |
4 |
MASCI 203 |
Mutfak Ürünleri |
2 |
1 |
Z |
3 |
4 |
MASCI 204 |
Soslar, Baharatlar ve Otlar
|
2 |
1 |
Z |
3 |
3 |
MASCI 205 |
Gastronomi
|
3 |
0 |
Z |
3 |
3 |
MASCI 206 |
Pişirme Yöntemleri II
|
3 |
2 |
Z |
4 |
6 |
MBIL 101 |
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
|
1 |
1 |
Z |
2 |
2 |
MTDB 102
|
Türk Dili II |
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
MATA 102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
|
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
MING 102 |
İngilizce II
|
2 |
0 |
Z |
2 |
2 |
SEÇMELİ DERSLER |
||||||
|
Seçmeli Ders Grubu (Mitoloji)
|
2 |
0 |
S |
2 |
2 |
TOPLAM |
|
|
|
|
30 |
* Seçmeli derslerden (2 AKTS) 1 ders seçilecektir.