Tarihçe

Yüksekokulumuz 17 Mart 2016 tarihli YÖK Genel Kurul Kararı ile Üniversitemiz ALTSO Meslek Yüksekokulu’ ndaki bazı bölüm ve programların aktarılması sonucu kurulmuştur. Kurulduğu dönemde ALTSO Meslek Yüksekokulu’ nda  hizmet veren Yüksekokulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yarıyılı Güz Yarıyılı’ nda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’ nca yaptırılan Üniversitemiz Kestel Kampüs alanı içerisinde 4.380 m2 kapalı alanı olan binasında hizmet vermeye başlamıştır.

Hakkında

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu, sektörün talep ettiği seviyede ara eleman düzeyinde ve değişen şartlara uygun nitelikli personel yetiştirmek amacıyla, 2007-2008 öğretim yılında ALTSO MYO bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim - öğretime başlamıştır. Daha sonra İkram Hizmetleri Programları açılmış 2010 yılı itibarı ile de birinci ve ikinci öğretimine öğrenci alınmıştır. Hali hazırda Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri ve Turizm Animasyonu Programlarında Birinci ve İkinci Öğretim, Aşçılık Programında ise İkinci Öğretim olmak üzere eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.. Meslek Yüksekokulumuzda 64 kişilik 9 adet derslik,  90 kişi kapasiteli 4 adet amfi bulunmaktadır. Binamız her türlü ihtiyaca cevap verebilecek durumda olup, yüksekokul öğrencilerinin kullanabileceği 1 adet konferans salonu,  2 adet 36 bilgisayarlı ve internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarı,  1 adet stüdyo animasyon, 1 adet drama odası   bulunmaktadır. 1 adet uygulama mutfağı ve 1 adet uygulama restoranı bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimize ve personelimize hizmet veren 1 adet kantin bulunmaktadır.