Turizm ve Otel İşletmeciliği Hakkında

Turizm Sektöründe yaşanan hızlı değişim ve gelişimler kalifiye eleman ihtiyacına olan talebi her gecen gün biraz daha arttırmaktadır. Bu bağlamda sektörün ihtiyacına cevap vermek adına Turizm ve Otel işletmeciliği programı uygun nitelikte eleman yetiştirilmesi ve yetiştirilen elemanların da sektörde istihdam edilmesini sağlayacak olan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında teorik, pratik anlamda bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olan öğrenciler "Turizm Meslek Elemanı" ünvanını almaktadırlar.  Mezun meslek elemanları otel, tatil köyü motel, pansiyon, apart otel gibi resmi ve özel konaklama tesislerinde, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği gibi turizm ve seyahat işletmelerinde istihdam edilmektedirler.

Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için 4 yarıyılda verilen derslerin tamamını başarmış olması gerekmektedir.