ERASMUS+ İNGİLİZCE SINAVINA ÜCRETSİZ HAZIRLIK KURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Sevgili Öğrencilerimiz, Sayın Hocalarımız
ALKÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü olarak 2017-2018-2019 yıllarında düzenlenen Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavlarımıza katılan öğrencilerimizin yalnızca %15'inin başarılı olduğunu gördük. Bunun yanında tarafımıza yapılan geri dönüşlerde, öğrencilerimiz İngilizce sınavından çekindikleri, Erasmus programından yararlanamayacaklarını düşündükleri, yurtdışına çıkma konusunda endişeleri olduğu vb. bilgilerini aldık. Bu nedenle, öğrencilerimizi Erasmusa katılma yönünde motive etmek ve 2020 Şubat ayının son haftasında düzenlenecek olan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavına hazırlamak için ücretsiz bir kurs açmaya karar verdik.
Koordinatörlük olarak hemen her bölümden öğrencilerimizin Erasmus programından faydalanmasına büyük önem veriyoruz. Bunun yanında Meslek Yüksekokullarımızın öğrencilerinin de Erasmus programından (özellikle Erasmus Staj Hareketliliği) en yüksek ölçüde yararlanmalarını istiyoruz. Bu nedenle ön lisans öğrencilerimize ve daha önce Erasmus öğrencisi göndermemiş lisans bölümlerimize yönelik pozitif ayrımcılık uygulama taraftarıyız.
Kursun Amacı:
1)  Ana hedefimiz derslerinde başarılı ancak İngilizcesi yeterli olmadığı için programımıza katılamayan öğrencilerin Erasmusa katılımını sağlamaktır.
2)  İngilizce seviyesi A1 olan öğrencilerimizin A2 seviyesine; A2 olan öğrencilerimizin ise B1 seviyesine yükseltilmesi hedeflenmektedir. A2 seviyesi staj hareketliliği için yeterliyken, B1 seviyesi öğrenim hareketliliği için yeterlidir.
3)  Kursumuza katılan ve başarılı olan öğrenciler ile birlikte öğrenim ve staj olmak üzere toplam 100 öğrencimizi Erasmus programından faydalandırmayı hedeflemekteyiz.
Kursun Düzenleneceği Yerler ve Kotalar:
Tahmini Kurs Süresi: 3 ay (Kasım-Aralık-Ocak)
1)  Kestel Merkez Kampüs (Kota: 200)
2)  Akseki MYO (Kota:25)
3)  Gazipaşa MRB MYO (Kota: 25)
Kursa başvuru için gerekli şartlar:
1)  Sadece 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilir.
2)  Genel not ortalamasının önlisans ve lisans için en az 2.20, lisansüstü için en az 2.50 olması gerekmektedir.
Değerlendirme:
1)  Kontenjanımız 250 kişi ile sınırlıdır. Bu doğrultuda genel not ortalaması en yüksek 250 öğrenci kursa kabul edilecektir.
2)  Başvuru sayısına göre her bölüm için adil bir dağılım olması açısından bölüm bazlı kotalar oluşturulacaktır. Bunun nedeni her bölümden öğrencilerimizin kursumuzdan faydalanmasıdır.
Kurallar:
1)  Kursumuza katılmak isteyen öğrencilerin gerçekten Erasmus ile yurtdışına gitmeye istekli olması bizim için çok önemlidir. Bu nedenle derslere arka arkaya 3 defa gelmeyen ya da aralıklı olarak 4 günlük dersi kaçıran öğrenciler mazereti ne olursa olsun kurstan çıkarılacak, yerine yedeklerden öğrencilere hak tanınacaktır.
2)  Alttan dersi olan ya da yabancı uyruklu olan öğrencilerimizin kursumuza katılmalarında bir sakınca yoktur.
3)  Daha önce Erasmus programından faydalanmış öğrencilerimiz kursumuza katılamazlar.

• 10 Ekim, 2019