Müdürün Mesajı

Sevgili Öğrenciler ve Değerli Çalışma Arkadaşlarım;

ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu; 2007-2008 öğretim yılında ALTSO MYO bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Yüksekokulumuz Bölümleri; 03.08.2016 tarihinden itibaren 2 bölüm ve 4 program olarak ALTSO Meslek Yüksekokulundan ayrılarak,  ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ismiyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı; turizm ve konaklama sektöründe hizmet ve üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

İkram Hizmetleri Programının temel kuruluş amacı ise; turizm sektörünün her alanında özellikle konaklama ve yiyecek içecek işletmeciliği alanında istihdam edilebilecek nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir.

Turizm Animasyonu Programı;  konaklama hizmeti veren tesislerde veya sahne gösterilerinde görev alabilecek gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla turizm animasyonunu tanımlayarak çözüm üretebilecek “turizm meslek elemanı ve animatör” mezunlar yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

2019-2020 öğretim yılı itibariyle öğrenci alımına başlanan Aşçılık Programımız ise; önemli bir turizm destinasyonu olan bölgemizde her geçen gün artan turizm faaliyetlerine bağlı olarak artan turizm talebi ile birlikte modern turizm tesislerinde eğitimli, teknik donanıma sahip, bölge mutfağının turistik ürün olarak sunulmasına katkıda bulunabilecek profesyonel hizmet anlayışına sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Tüm bu hedeflere bağlı olarak; akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin gerek teorik gerekse uygulama alanlarında en kaliteli eğitimi alabilmeleri için özveri içerisinde çalışmaktadırlar.

Sevgili Öğrenciler; Turizm sektörünün kalifiye işgücüne değer katacak bireyler olarak mezun olacağınız ve bu geleceği inşa etmenizin bekleneceği bir eğitim-öğretim süreci için buradasınız. Bu süre içerisinde mesleki eğitiminizin yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da aktif olup hayata hazırlanacaksınız. ALTSO Turizm MYO ailesi içerisinde beraber geçireceğimiz iki yılın sonunda; buradan gelecek yaşamınıza dair güzel kazanımlar elde edeceğinize ve kalıcı dostluklar biriktireceğinize olan inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Doç. Dr. Özgür GÖLGE

ALTSO Turizm MYO Müdürü