Tarihçe

Yüksekokulumuz bölümleri 03.08.2016 tarihine kadar ALTSO MYO bünyesinde eğitim vermiş olup, bu tarihten sonra 2 bölüm, 4 program ile birlikte ALTSO Meslek Yüksekokulundan ayrılarak,  ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu ismiyle eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Hakkında

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu, sektörün talep ettiği seviyede ara eleman düzeyinde ve değişen şartlara uygun nitelikli personel yetiştirmek amacıyla, 2007-2008 öğretim yılında ALTSO MYO bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim - öğretime başlamıştır. Daha sonra İkram Hizmetleri Programları açılmış 2010 yılı itibarı ile de örgün ve ikinci öğretimine öğrenci alınmıştır.

Hali hazırda Turizm ve Otel İşletmeciliği ile İkram Hizmetleri Programlarında Örgün ve İkinci Öğretim olmak üzere eğitim öğretim hayatına devam etmekte olup, Aşçılık ve Turizm Animasyonu programlarına ise henüz öğrenci alınmamıştır.

Meslek Yüksekokulumuzda 60 kişilik 10 adet derslik, 80 kişilik 4 adet amfi bulunmaktadır. Binamız her türlü ihtiyaca cevap verebilecek durumda olup, yüksekokul öğrencilerinin kullanabileceği 1 adet konferans salonu,  2 adeti 36 bilgisayarlı ve internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 4 adet laboratuvar, 1 adet uygulama mutfağı ve 1 adet 36 kişiye hizmet sunan uygulama restoranı (Alanya İşletme Fakültesi binası içerisinde), 1 adet İkram Hizmetleri Servis uygulama salonu ve 1 adet Kat Hizmetleri uygulama odası (ALTSO Meslek Yüksekokulu binası içerisinde), 1 adet kantin bulunmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuzda 1 adet uygulama mutfağı (sıcak ve soğuk olmak üzere), 1 adet uygulama restoranı, 1 adet stüdyo animasyon, 1 adet drama odası, 1 adet toplantı odası, 1 adet kütüphane ve 1 adet yemekhane alanı bulunmaktadır.