YAZ OKULU DUYURUSU

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Senato Kararına istinaden üniversitemiz akademik birimlerinde yaz öğretimi açılmayacaktır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi'nde farklı üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönergesinin 16. maddesinde* açıklanan hükümler doğrultusunda, aşağıdaki dilekçe örneğini tam ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan ve ilgili üniversitelerden alınacak derslerin ve ders planlarının onaylı içeriklerini de ekledikten sonra altsoturizmmyo@alanya.edu.tr adresine mail atmak veya elden evrak kayda teslim etmek suretiyle başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen öğrencilerimize Meslek Yüksekokulumuz tarafından geri dönüş yapılacaktır. Başvurusu kabul edilmeyen veya Meslek Yüksekokulumuzdan izin alınmadan farklı üniversitelerden alınan dersler kabul edilmeyecektir.

Not 1: Farklı bir veya birkaç üniversiteden toplam 20 AKTS'yi geçmeyecek şekilde ders alınabilir.

Not 2: Farklı bir veya bir kaç üniversiteden ders alınacak ise her üniversite için ayrı bir dilekçe doldurulması gerekmektedir.

Yaz Öğretimi Yönergesi için lütfen TIKLAYINIZ.

Farklı üniversitelerin yaz okullarından ders alacak öğrencilerin doldurması gereken dilekçe örneği;

MS WORD Formatı için lütfen TIKLAYINIZ. (İndirme başlamadıysa farklı bir tarayıcı kullanınız.)

PDF Formatı için lütfen TIKLAYINIZ.

Yaz Öğretimi Yönergesinin 16. maddesi:

“Üniversitemiz öğrencileri, diğer yükseköğretim kurumlarında açılan yaz öğretimi derslerini, dili aynı veya farklı, kredi veya AKTS’si eşit veya daha fazla, içeriği eşdeğer olmak kaydı ile bölüm kurulunun olumlu görüşü ve birim yönetim kurulu kararı ile alabilirler. Ancak Üniversitemizde İngilizce dilinde verilen bir ders farklı bir dilde alınamaz. Üniversitemiz öğrencilerinin diğer yükseköğretim kurumlarından yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu derslerin, dersin alındığı yükseköğretim kurumunun taban puanının Üniversitemiz taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Öğrenciler almak istedikleri bir dersi ilgili yönetim kurulunun öğrenme çıktıları, içerik, kredi ve saat ölçütleri açısından uygun bulması halinde başka bir üniversiteden alabilirler. Diğer üniversitelerden alınan derslerin başarı durumu, ilgili üniversitelerin başarı kriterleri ölçüsünde kabul edilir.”

• 05 Temmuz, 2021