ALKÜ AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DA STAJ GÖRÜYOR

ALKÜ AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DA STAJ GÖRÜYOR
  • ALTSO TURİZM MYO
  • 26 Temmuz, 2023
ALKÜ AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DA STAJ GÖRÜYOR

ALKÜ Aşçılık Programı öğrencileri Erasmus kapsamında yakaladığı yurt dışı eğitim fırsatıyla kariyerlerini sağlam temeller üzerine kuruyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus kapsamında yurt dışında eğitim ve kariyer fırsatlarını yakalamaya devam ediyor. ALKÜ yaptığı ikili anlaşmalar ile Erasmus ve Mevlana programları kapsamında her yıl belirli sayıda öğrenciyi yurt dışına eğitim almaları için gönderiyor. Bu kapsamda bu yıl da ALKÜ önemli bir anlaşmaya daha imza attı. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programından 35 öğrenci, 2023/1 Erasmus Öğrenci Staj Hareketlilikleri kapsamında Bulgaristan'ın önde gelen otel zinciri HDV'de 3 ay sürecek staj hareketliliklerine başladı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen staj programı kapsamında Reina Del Mar Otelin mutfaklarına 20, MiraMar Otelin mutfaklarına 7, Viva Otelin mutfaklarına 5 ve Bor Otelin mutfaklarına 3 Aşçılık programı öğrencisi stajyer olarak yerleştirildi.

ANLAŞMA HER YIL TEKRARLANACAK

Staj programı, ALKÜ Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur’un HDV oteller zincirinin yetkilileri ve HVD oteller zincirinin Koordinatör şefliğini yapan Şef Giray Güngör, Pastane şefliğini ve çikolataların sanatsal tasarımlarını yapan Şef Rukiye Güngör ile istişareleri neticesinde her yıl tekrarlanacak şekilde anlaşmaya bağlandı. Öte yandan 11-17 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerinin durumunu kontrol etmek için ilgili kurumları ziyaret eden Öğr. Gör. Nejdet Dokur, öğrencilerinin gösterdiği üstün performans ve şeflerden aldığı övgü ve teşekkürlerden dolayı mutluluğunu ve gururunu dile getirdi. Hibe desteği aldıklarını da ifade eden Öğr. Gör. Nejdet Dokur, “Öğrencilerinden genel not ortalamaları ve İngilizce yeterlilik puanlarına göre en başarılı 12’si Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğünden hibe desteği almaya da hak kazandı. Özellikle Türkiye genelinde Meslek Yüksekokullarının Erasmus programına katılımlarındaki eksiklik göz önüne alındığında ALKÜ Aşçılık Programının bu başarısı örnek teşkil etmektedir.” şeklinde konuştu.